Hoi,

Wij zijn groep 5/6. We hebben in onze groep 2 juffen. Juf Kitty en juf Francisca. Groep 6 heeft met rekenen ook nog meester Tom. Iedere dag rekent groep 6 van 9.00 – 10.00 uur bij meester Tom. Op dat moment komt groep 4 bij groep 5 rekenen. We rekenen in de klas op tablets met het rekenprogramma Snappet. Ook tijdens begrijpend lezen kunnen de kinderen van klas wisselen.

Wij leren in groep 5/6 hoe we op een goede manier samen aan opdrachten kunnen werken. We leren ook reflecteren op ons gedrag, op de manier waarop we leren en op ons werk. Zo hebben we in de klas de doelen hangen waar we aan willen werken. Op dit moment reflecteren we op de manier waarop we samenwerken, op ons welbevinden in de klas, op onze zelfsturing en onze betrokkenheid. Het is leuk om daar met elkaar over te praten en zo te leren!

In de klas hebben we een datamuur waarop de uitdagingen staan die we nu aangaan. Na de meivakantie willen we graag nog beter worden in het maken van deelsommen, in het digitaal klokkijken en in het snel lezen van woordjes. Ook doen we veel aan bewegen. Per week  hebben we 2x gym. Tussen de lessen door doen we ook bewegingsopdrachten of gaan we naar buiten om samen een spel te doen. 

Op woensdag werken we het laatste uur samen met groep 7/8 aan verschillende talenten. Tijdens dit uur kunnen we kiezen of we willen werken aan computer opdrachten, creatieve opdrachten, muziekopdrachten enz. Ongeveer elke zes weken wisselen de workshops die we kunnen volgen.

Op donderdagmiddag werken de kinderen van groep 5/6 in de moestuin. Er is per kind een stuk moestuin en daar worden allerlei knollen, bollen en zaden in geplant. We leren dat we goed voor onze plantjes moeten zorgen en het is erg leuk om iets uit de moestuin te oogsten en op te kunnen eten!

Groetjes van groep 5/6

 

Juf Kitty & Juf Francisca

Nieuwsartikel

Uw kind komt bij ons op school! En dan?

Lees meer...

J.P.Waale op Facebook

 Hoe informeren wij onze ouders het beste?

Lees meer...

Natuurlijk spelen

BSO op onze school!

Lees meer...
16juli
maandag 16 juli 2018 - vrijdag 24 augustus 2018
Zomervakantie t/m vrijdag 24 aug.