Aanmelden... hoe gaat dat?

Als uw zoon of dochter 3 jaar is geworden gaat het bij de meeste ouders kriebelen: zometeen moet hij of zij naar de basisschool! Of u gaat verhuizen en moet van basisschool wisselen en moet op zoek naar een nieuwe school.

Dat is een belangrijk moment, want u wilt natuurlijk het beste voor uw kind! Via deze website krijgt u al een aardig beeld van onze school, maar er gaat niets boven een persoonlijk bezoek. Een school moet namelijk ook goed voelen. U moet er vertrouwen in hebben dat dit de school is die bij uw kind past.

Hieronder dus op een rijtje welke stappen wij u adviseren:

* Bekijk onze website en ga na welk gevoel u hierbij heeft. Onze schoolgids kunt u downloaden voor nog meer informatie. Leest u liever van papier: mail of bel ons om de papieren versie thuisgestuurd te krijgen.

* Bel ons om een afspraak te maken. De directeur, Hellen Blom, neemt u graag mee door de school voor een rondleiding. Ondertussen krijgt u antwoord op al uw vragen. Tijdens het gesprek zullen wij het ook hebben over uw kind. Uiteindelijk is hij of zij degene waar het allemaal om draait. Net zoals u moet vinden dat de school bij u en uw kind past, zal de school nagaan of zij een goede school voor uw kind kan zijn.

* Als de intake van beide kanten positief verloopt ontvangt u een inschrijfformulier. Dit dient u geheel in te vullen en te ondertekenen. Zodra de school dit getekende formulier ontvangt is uw kind ingeschreven.

* Gaat uw kind voor het eerst naar school, dan zal de leerkracht minimaal een maand voor de 4e verjaardag contact met u opnemen om max. 5 wenmomenten af te spreken. Ook bij een verhuizing proberen wij altijd een wenmoment af te spreken.

 

Alle basisscholen in Gorinchem hebben met elkaar een aannamebeleid vastgesteld. Via deze link kunt u dit document inzien.